Keresés
Legutóbbi témák
Top posting users this month
No user |
Minden ami takarónövény
+22
djohn
bencsikdani2
MF-es?
VDénes
Kezdetleges
johnnyR
bzss
Berente Antal
Geza92
Bence.
Kacar
Mr. Poke
motoros
Radócz
acszati
Netparaszt
OtisTarda
Gwhaunting
kis Zombi
BEMAN
Praetor
.Norbert (admin)
26 posters
6 / 11 oldal
6 / 11 oldal • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Minden ami takarónövény
Gwhaunting írta:Update:
A virágzó keveréket lezúztam 09.21-én. Most várok, hogy megmaradt-e alatta a here.
A harmadik keverékem, amit ide felraktam az most így néz ki:
Sima olajretek (44-es a cipő):
Nem tudom máshol hogy van, de itt olyan kib*szott hülyék a traktorosok. E tábla mellett aratta a szomszéd kukoricát, és autópályának nézte a területemet. Az se érdekelte, hogy ott voltam a tábla végén, fordult megint rá. Ledobta az agyam a láncot. Kocsival be a tábla közepére, eléfordultam. Kiszáll, és egyből tudta miért mentem oda. De nem is az volt, hogy sajnálja vagy valami. Elkezdte ecsetelni, hogy úgy is tárcsázva meg szántva lesz. Mondom a gyökérnek, hogy itt nem lessz semmi max egy kombinátor tavasszal, azzal meg mi a faszt kezdek amit összetaposott. Elhallgatott és átment a kukoricatarlóra, de semmi boccs vagy valami.
Tudatlan barmok, ha itt nem húzol fél méteres barázdát a területed mellé, akkor új dűllőt vának rajta.
OFF
A szomszédnak szóljál, hogy aratás előtt igazítsa el a traktorosokat. Félig az ő felelőssége, mert ha előre szól nekik, talán nem tapossák össze.
ON
Szerintem még az a mustár is ki fog sarjadni, mert nem tőben zúztad le.
kis Zombi- Hozzászólások száma : 410
Köszönet : 7
Update:
A virágzó keveréket lezúztam 09.21-én. Most várok, hogy megmaradt-e alatta a here.
Nem tudom máshol hogy van, de itt olyan kib*szott hülyék a traktorosok. E tábla mellett aratta a szomszéd kukoricát, és autópályának nézte a területemet. Az se érdekelte, hogy ott voltam a tábla végén, fordult megint rá. Ledobta az agyam a láncot. Kocsival be a tábla közepére, eléfordultam. Kiszáll, és egyből tudta miért mentem oda. De nem is az volt, hogy sajnálja vagy valami. Elkezdte ecsetelni, hogy úgy is tárcsázva meg szántva lesz. Mondom a gyökérnek, hogy itt nem lessz semmi max egy kombinátor tavasszal, azzal meg mi a faszt kezdek amit összetaposott. Elhallgatott és átment a kukoricatarlóra, de semmi boccs vagy valami.
Tudatlan barmok, ha itt nem húzol fél méteres barázdát a területed mellé, akkor új dűllőt vának rajta.
Gwhaunting- Hozzászólások száma : 45
Köszönet : 2
acszati írta:Mr. Poke írta:Szerintetek mik azok a növények amit érdemes kukorica/napraforgó elé még ilyenkor vetni.
Kifagyónak a szudánit megpróbálnám.Nekem tetszik a fejlődése
A bibor herét érdekes volna kiprobálni kukorica elé vagy ba.
Nekem az volt a tapasztalatom az idén hogy vetettem virágzó keveréket a fokhagyma meg a burgonya mellé és a lényeg hogy semmit nem lehetett belőle látni csak akkor jött mikor augusztusban le lett vágva a többiek szármaradványa és most ő van csak.
Szoval 5-6 hónapot rá lehet számolni.
Minden esetre kiváncsi lennék kukoricával hogy viselkedne
Kukorica elé a szudáni nem jó tudomásom szerint, a kukoricabogár miatt
Mr. Poke írta:...
http://www.vetomagkereskedes.hu/tapanyagok_mutragyak/bio-novenyvedelem/aegis-sym-clay-mikorrhiza-agyagos-szuszpenzio-4-kg
Mikorrhiza oltóanyag (Glomus spp.): 50 spora/g
Glomus intraradices: 25 spora/g
Glomus mosseae: 25 spora/g
Rhizoszféra baktérium: 1 x 107 UFC/g
Egy egész jó anyag Az idei vetésű lucernát is szeretném beoltani ezzel mert az ásópróba nem mutatott jó eredményeket.
http://www.gazdabolt.hu/T07371-Symbivit-150-g
Ez olcsóbb de nem is annyira jó. (Adatlap alapján)
Lehet lessz mindkettőre kontrol.
Elvileg az aegisben csak 2 törzs van, míg a symbivitben 6. Előnye az aegisnek, hogy por alakú, míg a symbivit granulátum. Kiváncsi leszek, hogy melyik fog jobban muzsikálni, vagy egyáltalán látszik-e majd különbség a kettő között.
Praetor- Hozzászólások száma : 53
Köszönet : 0
Forgó nem is olyan rossz:
Szeklice jól nő tetszik :
Szeklice jól nő tetszik :
acszati- Hozzászólások száma : 326
Köszönet : 5
Mr. Poke írta:Szerintetek mik azok a növények amit érdemes kukorica/napraforgó elé még ilyenkor vetni.
Kifagyónak a szudánit megpróbálnám.Nekem tetszik a fejlődése
A bibor herét érdekes volna kiprobálni kukorica elé vagy ba.
Nekem az volt a tapasztalatom az idén hogy vetettem virágzó keveréket a fokhagyma meg a burgonya mellé és a lényeg hogy semmit nem lehetett belőle látni csak akkor jött mikor augusztusban le lett vágva a többiek szármaradványa és most ő van csak.
Szoval 5-6 hónapot rá lehet számolni.
Minden esetre kiváncsi lennék kukoricával hogy viselkedne
kis Zombi írta:Mr. Poke írta:Szerintetek mik azok a növények amit érdemes kukorica/napraforgó elé még ilyenkor vetni.
Eddig nem vetettem, mert úgy sem kelt volna ki, most viszont talán van kilátás csapadékra.
Én olajretek, bükköny(őszi borsó), rozs(tritikálé), bíborhere, hajdina? ezeken gondolkodtam.
Csávázva amalgerol, mikorhiza oldattal.
Ha marad ez az időjárás trend ami már pár éve megfigyelhető a mostani lehűlés után október második felében jó idő lesz. November elején pedig jelentősebb csapadék jön. Fagyok pedig talán december végén lesznek.
Gabona pedig kap 2kg/ha olajretket. Tavasszal pedig főképpen oltás miatt(mert most csávázott vetőmagot vetek), gyomirtás előtt 1-2 héttel hereféle, csávázva mikorhizával és gyomfésűvel bedolgozni.
A here mennyibe kerül ? Lesz abból érdemleges zöldtömeg ? Érdemes rá költeni ? A többi szerintem jó.
OFF
Mikorizzzát hol veszed, mennyiért ?
A here vetés lényege nem az, hogy hozzon bármiféle zöldtömeget. 5kg/ha-nál többet nem is akarok vetni. Mivel csávázott vetőmagot kell vetnem nincs értelme vetés előtt oltani a talajt. Tavaszra talán a csávázószer hatóanyaga lebomlik annyira, hogy a mikorrhiza gombát nem öli meg. A here csávázva a mikorrhiza gombának azonnal add életközeget, és innen tud elkezdeni szaporodni. Valamint így szerintem jelentősen kevesebb oltóanyagra van szükség. Mire a here kikel a gabona nem fogja hagyni nőni, de aratás után megtud indulni, és ha ekkor direktbe bele van vetve a többi takarónövény talán jobb lehet az állomány.
http://www.vetomagkereskedes.hu/tapanyagok_mutragyak/bio-novenyvedelem/aegis-sym-clay-mikorrhiza-agyagos-szuszpenzio-4-kg
Mikorrhiza oltóanyag (Glomus spp.): 50 spora/g
Glomus intraradices: 25 spora/g
Glomus mosseae: 25 spora/g
Rhizoszféra baktérium: 1 x 107 UFC/g
Egy egész jó anyag Az idei vetésű lucernát is szeretném beoltani ezzel mert az ásópróba nem mutatott jó eredményeket.
http://www.gazdabolt.hu/T07371-Symbivit-150-g
Ez olcsóbb de nem is annyira jó. (Adatlap alapján)
Lehet lessz mindkettőre kontrol.
Mr. Poke- Hozzászólások száma : 306
Köszönet : 9
Mr. Poke írta:Szerintetek mik azok a növények amit érdemes kukorica/napraforgó elé még ilyenkor vetni.
Eddig nem vetettem, mert úgy sem kelt volna ki, most viszont talán van kilátás csapadékra.
Én olajretek, bükköny(őszi borsó), rozs(tritikálé), bíborhere, hajdina? ezeken gondolkodtam.
Ha marad ez az időjárás trend ami már pár éve megfigyelhető a mostani lehűlés után október második felében jó idő lesz. November elején pedig jelentősebb csapadék jön. Fagyok pedig talán december végén lesznek.
Gabona pedig kap 2kg/ha olajretket. Tavasszal pedig főképpen oltás miatt(mert most csávázott vetőmagot vetek), gyomirtás előtt 1-2 héttel hereféle, csávázva mikorhizával és gyomfésűvel bedolgozni.
A here mennyibe kerül ? Lesz abból érdemleges zöldtömeg ? Érdemes rá költeni ? A többi szerintem jó.
OFF
Mikorizzzát hol veszed, mennyiért ?
Szerintetek mik azok a növények amit érdemes kukorica/napraforgó elé még ilyenkor vetni.
Nyomjátok mint a gépzsírt! :-))) Hány db csövet oszt szét az agromash??
Jól kel a Szöszös bükköny, még kedvezőtlen körülmények között is
A vakond is bandázik a veteményben :-))
Szeptember 13. -án készültek a képek
.Norbert (admin) írta:BEMAN írta:Zombi, jól hangzik de ez fémzárt amit jó drága szerintem?
Norbi, legalább 60haravaló.
ROZS , már csak a szállítást kell megszervezni. Ha felszedik big-bag-be akkor jó áron eltudnánk vinni.
Köszönöm de no links
BEMAN írta:Zombi, jól hangzik de ez fémzárt amit jó drága szerintem?
ROZS , már csak a szállítást kell megszervezni. Ha felszedik big-bag-be akkor jó áron eltudnánk vinni.
Zombi, jól hangzik de ez fémzárt amit jó drága szerintem?
BEMAN írta:
De nehéz találni rozs. Esetleg valaki?
Mennyire lenne szükséged?
BEMAN írta:acszati írta:BEMAN írta:A nagy mennyiség vadkart miatt muszáj lesilózni a kukorica, ügy terveztem jövőre szóját belevetni.
Szeptember középen vagyunk és ara gondolom egy ZTN belevetni ?? jó ötlet? ha igen milyen növényél ?
Én tegnap még vetettem.
Kifagyónak:
szudáni,mustár,olajretek,facélia,köles,hajdina,cirok,
Nem kifagyónak ki lehetne probálni a bibor herét
Holnap el kéne nyomnod mert utána lehet itt az eső
Hmmm ezeket között egyik sem alkalmas szerintem. Inkább valami rozs szerű alkalmaznak.
Ilyen megfelelne ? Ha gondolod utána kérdezek
https://portal.agr.unideb.hu/kutatointezetek/nyki/kutatas/fajtaink/index.html?itemID=3
acszati írta:BEMAN írta:A nagy mennyiség vadkart miatt muszáj lesilózni a kukorica, ügy terveztem jövőre szóját belevetni.
Szeptember középen vagyunk és ara gondolom egy ZTN belevetni ?? jó ötlet? ha igen milyen növényél ?
Én tegnap még vetettem.
Kifagyónak:
Hmmm ezeket között egyik sem alkalmas szerintem. Inkább valami rozs szerű alkalmaznak.
BEMAN írta:A nagy mennyiség vadkart miatt muszáj lesilózni a kukorica, ügy terveztem jövőre szóját belevetni.
Én tegnap még vetettem.
Kifagyónak:
A nagy mennyiség vadkart miatt muszáj lesilózni a kukorica, ügy terveztem jövőre szóját belevetni.
Múlt 09.04.-ei vetés 09.05.-én kapott 17,5 mm-t ami mára a takarás ellenére is csont száraz legalább 10 centis mélységben. Egyedül a zabnak volt ereje kikelni de azt is eszi valami. Nem túl biztató kezdet...
acszati írta:.Norbert (admin) írta:BEMAN írta:A Francia ZTN vetés módszerek eredmény
Megpróbálom nektek lefordítani
Köszönjük a fordítást! A százalékok mit jelentenek?
Köszi hasznos.
A százalék a gazdálkodók hány százaléka vet különböző technologiákkal.
100% az összes ztn vető gazdálkodó
.Norbert (admin) írta:BEMAN írta:A Francia ZTN vetés módszerek eredmény
Köszi hasznos.
A százalék a gazdálkodók hány százaléka vet különböző technologiákkal.
100% az összes ztn vető gazdálkodó
BEMAN írta:A Francia ZTN vetés módszerek eredmény
A Francia ZTN vetés módszerek eredmény
Comment semez-vous vos couverts végétaux ?
Hogyan vetnek a ZTN
- semis à la volée avant récolte [2.07%]
-aratás előtti szórás
- semis à la volée avec épandeur centifuge après récolte recouvert par un coup de déchaumeur [11.40%]
-Aratás után szórás majd betárcsáznak
- semis à la volée avec épandeur à rampe après récolte recouvert par un coup de déchaumeur [9.33%]
-Aratás után szórás DP géppel majd betárcsáznak
- semis avec un delimbe sur le déchaumeur [9.84%]
-Vetés apró mag szóróval tarló hantológépél egy menetben
- semis au combiné HR-semoir après déchaumage [15.54%]
-vetés forgóborona vetőgéppel tarló hantás után
- semis en direct sur les chaumes avec un semoir SD [36.27%]
-Direkt vetőgéppel egybe aratás után
- autre (préciser) [15.54%]
-Egyéb
DP =
VOILA
Comment semez-vous vos couverts végétaux ?
Hogyan vetnek a ZTN
- semis à la volée avant récolte [2.07%]
-aratás előtti szórás
- semis à la volée avec épandeur centifuge après récolte recouvert par un coup de déchaumeur [11.40%]
-Aratás után szórás majd betárcsáznak
- semis à la volée avec épandeur à rampe après récolte recouvert par un coup de déchaumeur [9.33%]
-Aratás után szórás DP géppel majd betárcsáznak
- semis avec un delimbe sur le déchaumeur [9.84%]
-Vetés apró mag szóróval tarló hantológépél egy menetben
- semis au combiné HR-semoir après déchaumage [15.54%]
-vetés forgóborona vetőgéppel tarló hantás után
- semis en direct sur les chaumes avec un semoir SD [36.27%]
-Direkt vetőgéppel egybe aratás után
- autre (préciser) [15.54%]
-Egyéb
DP =
VOILA
BEMAN írta:BEMAN írta:Ja és a tritikale utáni ZTN lehet hogy nem sokára le kéne hengerezni ha nem szereted hogy magot hoz.
Bocs nem hengerezni hanem megsemmisíténi pl: zúzás
a henger csak gyorsítane a növény szaporítasi reflexek
Szerintem Cover crop roller szerűre gondolt beman.Mert az megtöri a szárat és elhal a növény.Elméletileg
Gwhaunting írta:Gondolkodtam rajta en is, hogy mi lenne a jo megoldas. A zuzassal megmarad alatta a here?
Meg. Ezek a lágyszárúakból szinte semmi nem marad. Főleg, hogy nem is nagy a zöld tömeg. Én jó magas tarlóra zúztam.
Nekem megmaradt, csak nem igazán nő sehova. Csak is olyan keverékbe fogok herefélét ezek után rakni ami elfagyó és tavasszal is megmarad.
Gondolkodtam rajta en is, hogy mi lenne a jo megoldas. A zuzassal megmarad alatta a here?
BEMAN írta:Ja és a tritikale utáni ZTN lehet hogy nem sokára le kéne hengerezni ha nem szereted hogy magot hoz.
Bocs nem hengerezni hanem megsemmisíténi pl: zúzás
a henger csak gyorsítane a növény szaporítasi reflexek
Ja és a tritikale utáni ZTN lehet hogy nem sokára le kéne hengerezni ha nem szereted hogy magot hoz.
Igen jó a tritikale után, nekem sok a mustar
Többi szerintem kevés az állomány, de a hoz képes szórás + henger szerintem a nagy magvak jó jönnek pl: szója, borsó, ...
Többi szerintem kevés az állomány, de a hoz képes szórás + henger szerintem a nagy magvak jó jönnek pl: szója, borsó, ...
Július 25-én vetve. keverék 2,5 ha-ra:
mustár 2 kg
olajretek 2,5 kg
szudánifű 5 kg
facélia 1 kg
bíborhere 1 kg
perzsa here 1 kg
alaxandriai here 1 kg
silócirok 5 kg
Tritikálé elővetemény. Sekély tárcsa utána amazone D9 vetőgéppel vetve dupla gabonasortávra (Ismerős a környéken volt, és mondom kipróbálok egy két dolgot). Utóvetemény: kukorica vagy napraforgó
Mák elővetemény. Lazítózás. Műtrágyaszóróval vetés. Hengerezés. 08.13-án vetve. Utóvetemény: Búza
Keverék 5,5 ha-ra:
8,25 Bíborhere
5 Mustár
8 Retek
100 Borsó
6,6 Szudánifű
5,9 Somkóró
2,6 Facélia
50 Csillagfürt
7,2 Tavaszi bükköny
6,6 Silócirok
15 Tillage sunn hemp
33 Szója
0,8 Alexandriai here
2,7 Perzsahere
Búza elővetemény. Szárzúzózás, mert nagyon feljött a libatop(08.08). Lazítózás(08.18). Vetés műtrágyaszóróval(08.19). Hengerezés. Utóvetemény: Napraforgó
Keverék 10 ha-ra
15 Bíborhere
4,8 Mustár
6 Retek
27 Hajdina
150 Borsó
12 Szudánifű
10,8 Somkóró
4,8 Facélia
60 Csillagfürt
13,2 Tavaszi bükköny
12 Silócirok
15 Tillage sunn hemp
60 Szója
7,2 Alexandriai here
6,6 Perzsahere
nálam így néz ki az átlagos
Amit Jóóó
A gyönge
A hol Sűrű: így legyen minden hol
Amit Jóóó
A gyönge
A hol Sűrű: így legyen minden hol
az volt a keverek ?
Mustár 2kg
Olajretek 2kg
Tillage R. 0,5kg
Szudáni 1kg
Facélia 3kg
Napra 5kg
Zab 5,5kg
Cirok 3kg
Bibior 3kg
Lucerna 3kg
bocs de nem túlzótan sok minden jött ki belőle .
Mustár 2kg
Olajretek 2kg
Tillage R. 0,5kg
Szudáni 1kg
Facélia 3kg
Napra 5kg
Zab 5,5kg
Cirok 3kg
Bibior 3kg
Lucerna 3kg
bocs de nem túlzótan sok minden jött ki belőle .
@Acszati:
huha jól megreped a föld.
tényleg sok rágás van ... nem biztos hogy túl élni fog a retek, és fölég nem túlsók van.
De ha jól latom nem csak bolha vannak hanem csiga biga is van. lehet ?
acszati írta:Arról nem volt szó hogy a bolha megeszi az olajretket a mustárt
Az enyémet is eszegette.
Az Agroinform Talajmegújtó topikban aug. végén tettem képet.
http://www.agroinform.com/files/forum/agroinform_20160825143522_dsci0223.jpg
Radócz- Hozzászólások száma : 251
Köszönet : 4
Az első képen ami szálasan nő az szudáni volna?
A harmadik képen bibior here ?
Nem vagyok a növekedéstől elájulva pedig 7nap múlva lesz 1hónapos.Vetés után egyből kapott 30mm és egy hete 15mm.
Mr. Poke írta:acszati írta:Arról nem volt szó hogy a bolha megeszi az olajretket a mustárt és Tillage Radist. 4
Háát elég komolyan megvannak rágva.De honnan jön ez a tetves bolha??Ebben a földbe sose volt repce.
Elugrálgat messziről? A jó annyát.....
Az idei év ilyen. Bagolylepke invázió is van. Most lenne jó a magasabb szintű növénytársítás ismeret vajon milyen növény tudná elriasztani a bolhát.
Nem hiszem hogy a bolha olyan kár tesz hogy ki pusztul a retek.
6 / 11 oldal • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
6 / 11 oldal
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
2018-04-22, 06:26 by Radócz
» OFF TOPIC / kocsma
2018-02-17, 11:53 by Berente Antal
» Hasznos információk-táblázatok-dokumentumok
2018-02-10, 07:43 by Radócz
» Vetőgépek és kiegészítőik
2018-02-07, 20:17 by BEMAN
» Napraforgó
2018-01-08, 22:34 by Berente Antal
» Talajmegújító gépsor kisgazdaságok számára
2018-01-08, 06:49 by Radócz
» Minden ami takarónövény